BejelentésSvájci Fehér Juhászkutya
White Lupus Silicis kennel

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Nero White Lupus Silicis | Névjegy létrehozása

"Ő a barátod, a társad, a testőröd, a kutyád. Te pedig az élete, a szerelme, a falkavezére vagy. A tiéd lesz és az is marad, hűséges lényként szívének utolsó dobbanásáig. Tartozol neki annyival, hogy méltónak találtass feltétlen szeretetére."


Lojalitásához, hűségéhez nem fér kétség. Könnyen kezelhető, viszonylag kis fáradsággal kiképezhető, idegenekkel nem agresszív vagy rosszindulatú, bár némi tartózkodással viseltetik irántuk. Kellemes megjelenésű, elegáns küllemű kutyafajta. Erős, eleven, éber, és temperamentumos hatást kell keltenie. Mutasson bátorságot, és erélyt, legyen figyelmes és engedelmes, jól kiegyensúlyozott. Középmagas, enyhén megnyúlt teste jól izmolt, téglalapba írható. A végtagok jól fejlettek, a mellkas mély, az alsó felső vonal mentes a túlzott ívektől. A test körvonalának lágyan ívelőnek, nem kemény kontúrúnak kell lennie. Méltóságos, erős, megfelelő testtartással. Gyermekekhez és háziállatokhoz legyen bizalmas, intelligens. Nyújtsa a természetes nemesség és a tekintélyt biztosító öntudat harmonikus képét.


Szőrzet: Két fajta szőrtípust különböztetünk meg: sima félhosszú és sima hosszú. Mindkét típusnál fontos a sűrű alj szőrzet.


- Sima félhosszú: A fedőszőr lehetőleg tömör, a szőrszálak egyenesek, durvák és szorosan simulnak. A fej, beleértve a fül oldalait a lábak elülső részei és a mancsok szőrzete rövidebb. A nyak hosszabban és dúsabban szőrözött, úgyszintén a lábak hátulsó részei, egészen a lábközépig. A combokon pedig a szőrzet ún. nadrágot formál. A szőr hossza különböző, sok átmeneti forma található ezeken belül is.


- Sima hosszú: Az egyenes szőrök hosszabbak, nem simulnak szorosan a testhez. A fül belsejében, a fül mögött, az alkar hátulsó részén és főleg a lágyékban a szőr különösen hosszú. Fülpamacsot, zászlót képeznek a könyöktől az elülső lábközépig. A nadrág a combokon hosszú és tömör. A farok dús, alsó részén zászlós.


Eredete: A németjuhász-almokban született fehér színű kölykök továbbtenyésztéséből alakították ki Amerikában és Kanadában(Nem albínó!!!). Ma már itthon is tenyésztik. Régebben Amerikai-kanadai fehér juhászkutya néven volt ismert, de az FCI 2003-ban Svájci fehér juhászkutya néven ismerte el.


Eredeti neve: Berger Blanc Suisse, American-Canadian White Shepherd Dog


Tulajdonságai: Értelmes, nyugodt természetű, könnyen kiképezhető kutya.


Marmagasság: 55-65 cm Testtömeg: 30-40 kg Alomszám: 6-8 kölyök

Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!